Bulbi de crocus Pickwick
Talia soiului de crocus Pickwick este de 10 cm. Inflorirea are loc in luna martie.
Bulbii de crocus se planteaza la adancimi de 6-8 cm in zone insorite.
Mod de ambalare: 10 bulbi/pachet;
Calibru: 7/8 cm
Cultivarea Crocusului
Crocusul sau sofranul de primavara, isi trage denumirea din limba greaca, fiind o specie cu cormi, ca organe geofite.
Crocusul poate inflorii primavara, vara si toamna. La speciile cu inflorire primavara, aparitia si cresterea frunzelor si florilor se petrec simultan. Dupa inflorire planta mai vegeteaza aprox. 4-6 saptamani si apoi cormii intra in repaus. Speciile cu inflorire toamna isi dezvolta frunzele primavara, vara cormii sunt in repaus iar toamna emit florile care tasnesc parca din pamant.
Crocusul se adapteaza cultivarii pe orice tip de sol, insa solul ideal este cel nisipos, cu un pH usor acid (pH=6,5-6,7). Drenarea buna este o conditie esentiala. Crocusul se recomanda a se cultiva in zone insorite, insa se descurca bine si la semiumbra.
Plantarea bulbilor de crocus se realizeaza in toamna, in intervalul septembrie – noiembrie, adancimea fiind de 6-8 cm, iar distantele intre bulbi de 5-10 cm.
Scoaterea si replantarea cormilor se poate face in fiecare an sau, mai bine, la 2-3 ani. Atunci cand cormii nu se scot multi ani la rand, ei ies singuri la suprafata, intrucat intotdeauna cormii noi apar si cresc deasupra celor formati mai inainte (in anul precedent).
Udarea se aplica regulat, chiar si dupa trecerea florilor, pentru a ajuta cresterea frunzelor si cormilor, care se reinnoiesc total in fiecare an dupa inflorire.
Este necesara protejarea crocusilor impotriva inghetului, de aceea se recomanda ca in perioada de iarna, deasupra zonei in care acestia sunt plantati, sa se acopere cu un strat de much din paie/frunze.
Crocusul se poate planta si in ghiveci.