Referinţă: XSP5507011

Marca: Flortis

TRIFOI ALB PITIC - 500g Seminte Italia

Recenzie(i): 0

Varietate de trifoi alb pitic (Nano), produsa de Flortis, ideala pentru infiintarea peluzelor, avand o talie joasa, fiind trifoi alb selectionat numai din specii gazonabile. Referinta XSP5507011 Mod de ambalare: cutie de 500 grame Taxă T.V.A. 0%

Preț 59,50 lei
Mai multe
Ultimele produse in stoc
Toate cele mai bine vândute
  • ing

    ing

LALELE LABRADOR - 5 bulbi lalele zimtate

5509487
Rating 

Labrador este un soi de lalele din grupa Fringed (zimtate), cu flori deosebite, de o culoare grena-violet-inchis.

Referinta 5509487

Mod de ambalare: pachet 5 bulbi

Taxă T.V.A. 0%

14,50 lei
Cantitate
Stoc epuizat - Solicită informații

 

Politică de securitate

 

Politica de livrare

 

Politica de returnare

Descriere

Bulbi de lalele Labrador

Lalelele Labrador apartin grupei Fringed, si este o lalea noua, introdusa in 2010, foarte speciala prin prisma coloritului. Nuantele de rosu se imbina cu cele de grena si negru, oferind un aspect deosebit. 

Talia lalelelor Labrador este de 50 de centimetri iar perioada de inflorire este in aprilie - mai. 

Dimensiunea bulbilor: 11/12 cm (circumferinta)

Mod de ambalare: 5 bulbi / pachet

Sfaturi privind cultivarea lalelelor

Din punct de vedere al modului de viata, laleaua face parte din familia geofitelor (plante care in conditii nefavorabile supravietuiesc in pamant prin organe subterane) si practic sunt perene.

Bulbii de lalele sunt bulbi de toamna, acestia pretandu-se a fi plantati in intervalul septembrie – noiembrie (cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat), inflorirea facandu-se, in functie de soiul ales in primavara. In Romania este recomandata plantarea lalelelor in luna Octombrie.

Laleaua se planteaza la o adancime de 10-12 cm in sol. La baza gropii de plantare, unde se aseaza bulbul, se recomanda presararea unui strat de 2-3 cm de pamant maruntit in care se fixeaza bulbii cu discul in jos. Se astupa apoi groapa.

Distantele intre bulbii de lalele in gradinile familiale se recomanda a fi undeva la 10-20 cm.

Atentie la rozatorii din pamant, acestia consumand cu placere bulbii de lalele. Este bine a se folosi cosuri speciale din lemn sau metal, pentru protejarea impotriva acestor rozatoare.

Ingrijirea lalelelor este relativ simpla. Ca principal lucru de tinut cont este faptul ca florile raman pe planta pe toata durata vietii lor. Este necesara ruperea acestora atunci cand incep sa se decoloreze sau cand raman larg deschise. Prin aceasta tehnica se anuleaza efectul inestetic si totodata se inlatura fructul in formare. Hrana asimilata de foliaj va fi astfel directionata catre bulbi, care vor avea astfel posibilitatea sa dea aceleasi flori frumoase in anii care urmeaza.

Asadar, cand s-au trecut florile, se rup cupele si se arunca la gunoi. Cand frunzele lalelelor se ingalbenesc este perioada in care bulbii trebuie scosi din pamant. Acestia se depoziteaza peste vara in spatii bine aerisite pentru a-i feri de tot felul de boli si mucegaiuri. Se recomanda replantarea acestora toamna, in alte locuri decat cele in care au fost initial si in alte tipuri de decoratiuni florale.

In locurile ramase libere, dupa scoaterea bulbilor de lalele din luna iunie, se pot planta rasaduri de flori anuale, ce pot asigura un aspect frumos al gradinii pe perioada de vara-toamna.

Sfaturi privind alegerea bulbilor de lalele

  • Foarte importanta este verificarea tesutului bulbilor; acesta trebuie sa fie dur la palpare, nu trebuie sa aiba pete moi sau mucegaite iar suprafata sa fie neteda.
  • Marimea conteaza! Asa ca la alegerea bulbilor de plantat este de preferat ca acestia sa fie cat mai mari, ceea ce va duce la o inflorire bogata, cu flori mari.
  • Bulbii trebuie verificati sa nu fie incoltiti.
Detalii produs
5509487

Informații

Pachet
5 bulbi
Recenzii

Scrie-ti recenzia

BUJOR SORBET - 1 rădăcină bujor Olanda

LALELE LABRADOR - 5 bulbi lalele zimtate

Labrador este un soi de lalele din grupa Fringed (zimtate), cu flori deosebite, de o culoare grena-violet-inchis.

Referinta 5509487

Mod de ambalare: pachet 5 bulbi

Taxă T.V.A. 0%

Scrie-ti recenzia
16 alte produse din aceeași categorie:

Referinţă: 545250

Marca: Kiepenkerl

AMESTEC BULBI ROSE HARMONY - 26 bulbi

Recenzie(i): 0

Amestecul de bulbi Rose Harmony contine amestec de zambile, crocus, narcise, lalele si anemone in diferite nuante de roz, ce va aduce o culoare romantica in gradina dumneavoastra. Referinta 545250 Mod de ambalare: pachet 26 bulbi Taxă T.V.A. 0%

Preț 35,00 lei
Mai multe
Stoc epuizat - Solicită informații