Bulbi de lalele Red Wing
Red Wing este o varietate populara de lalele cu florile de culoare rosie si cu marginile petalelor zimtate. Datorita zimturilo sale acest soi este unul deosebit.
Lalelele Red Wing se preteaza excelent si ca flori taiate datorita taliei de aproximativ 50 cm.
Bulbii lalelelor Red Wing se pot cultiva la adancimi de 10-12 cm. in locuri insorite sau partial umbrite.
Circumferinta bulb: 11/12 cm;
Mod ambalare: pachet 5 bulbi
Tara de provenienta: Olanda
Sfaturi privind cultivarea lalelelor
Din punct de vedere al modului de viata, laleaua face parte din familia geofitelor (plante care in conditii nefavorabile supravietuiesc in pamant prin organe subterane) si practic sunt perene.
Bulbii de lalele sunt bulbi de toamna, acestia pretandu-se a fi plantati in intervalul septembrie – noiembrie (cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat), inflorirea facandu-se, in functie de soiul ales in primavara. In Romania este recomandata plantarea lalelelor in luna Octombrie.
Laleaua se planteaza la o adancime de 10-12 cm in sol. La baza gropii de plantare, unde se aseaza bulbul, se recomanda presararea unui strat de 2-3 cm de pamant maruntit in care se fixeaza bulbii cu discul in jos. Se astupa apoi groapa.
Distantele intre bulbii de lalele in gradinile familiale se recomanda a fi undeva la 10-20 cm.
Atentie la rozatorii din pamant, acestia consumand cu placere bulbii de lalele. Este bine a se folosi cosuri speciale din lemn sau metal, pentru protejarea impotriva acestor rozatoare.
Ingrijirea lalelelor este relativ simpla. Ca principal lucru de tinut cont este faptul ca florile raman pe planta pe toata durata vietii lor. Este necesara ruperea acestora atunci cand incep sa se decoloreze sau cand raman larg deschise. Prin aceasta tehnica se anuleaza efectul inestetic si totodata se inlatura fructul in formare. Hrana asimilata de foliaj va fi astfel directionata catre bulbi, care vor avea astfel posibilitatea sa dea aceleasi flori frumoase in anii care urmeaza.
Asadar, cand s-au trecut florile, se rup cupele si se arunca la gunoi. Cand frunzele lalelelor se ingalbenesc este perioada in care bulbii trebuie scosi din pamant. Acestia se depoziteaza peste vara in spatii bine aerisite pentru a-i feri de tot felul de boli si mucegaiuri. Se recomanda replantarea acestora toamna, in alte locuri decat cele in care au fost initial si in alte tipuri de decoratiuni florale.
In locurile ramase libere, dupa scoaterea bulbilor de lalele din luna iunie, se pot planta rasaduri de flori anuale, ce pot asigura un aspect frumos al gradinii pe perioada de vara-toamna.
Sfaturi privind alegerea bulbilor de lalele
- Foarte importanta este verificarea tesutului bulbilor; acesta trebuie sa fie dur la palpare, nu trebuie sa aiba pete moi sau mucegaite iar suprafata sa fie neteda.
- Marimea conteaza! Asa ca la alegerea bulbilor de plantat este de preferat ca acestia sa fie cat mai mari, ceea ce va duce la o inflorire bogata, cu flori mari.
- Bulbii trebuie verificati sa nu fie incoltiti.